BASHKIM TOURS
  MK: +389 44 338 003
  DE: +49 214 4047 590

Ф.А.Ќ

Најчесто поставувани прашања

Дали може да земам БАГАЖ со мене?

Се дозволува најмногу 2 ком. багаж (куфери, торби и пакети 70x80x20 cm со вкупно максимум 30 кг) по патник за превоз. На деца и бебиња им е дозволено да носат 1 парче багаж со вкупно 15 килограми. За повеќе информации, ве молиме проверете информации или контактирајте директно со нашите претставници.

Дали може да се донесе храна во автобус?

На клиентите им е дозволено да носат храна и безалкохолни пијалаци на автобус. Алкохолните пијалоци не се дозволени во автобус.

Може да пушам во автобус?

Пушењето е забрането во нашите автобуси.

• Мојот билет е изгубен или украден. Може да се добие дупликат?

Не е можно да се замени или враќа билетот кога е изгубен или украден. Ќе се бара да се купи нов билет за да ви овозможи да патувате. Ве советуваме да се извади осигурување за да ви се покрие изгубениот или украден билет.

Како треба да се транспортира багажот?

Сите парчиња багаж (вклучувајќи и рачен багаж) мора да бидат соодветно спакувани и означени - што покажува име, адреса, телефонски број и дестинација на патникот. Патникот е одговорен за идентификување и отстранување на својот багаж во царина.

Дали можам да транспортирам количка со преклопување?

Транспортот на количка со преклопување се дозволени со тоа што ние ви препорачуваме да информирате за време на резервација.

Што да правам во случај на оштетување или изгубен багаж?

Во случај на оштетување или изгубење на багаж за време на патувањето, освен рачниот багаж, клиентот мора да го пријави кај превозникот (возачот) и Башким Турс веднаш по откривање. Нема да бидат прифатени барањата подоцна.

• Дали треба да се покажат моите ПАТНИ ДОКУМЕНТИ за време на резервација?

Бидете сигурни дека ги имате сите исправни документи (пасош и доколку е потребно должен виза) пред резервација. Истотака, ве молиме да ги понесете со вас и да се покажат на персоналот. Кога резервирате преку телефон, ве молиме да ги имате пред вас за броевите кои се потребни.

Не сте задоволни со нашата служба?

Ве молиме консултирајте се прво со возачот или било кој претставник од Башким Турс ако не сте задоволни со одредена услуга. На тие ќе им биде наложено да се однесуваат соодветно, со цел да ги исполнат вашите барања. Само напишаните поплаки ќе бидат прифатени.